30 juni Wandelen & (zuivere) koffie!

30 juni Wandelen & (zuivere) koffie!
Op woensdag 30 juni liepen de Wandelgangers een andere route dan gebruikelijk.
Deze ochtend verzamelen we bij ds. Cornelis Visser.
We gaan op pad met tien wandelaars om langs de boulevard van Westzaan te wandelen en dan langs de gevangenis weer terug. Velen hadden hier nog nooit gewandeld.
Bijzonder om zo langs het Noordzeekanaal te lopen. De grote boten te zien die door het water ploegden en de industrie aan de Amterdamse en Westzaanse zijde. Eenmaal bij de gevangenis aangekomen dronken we zuivere koffie bij de trolley.  Er was op ons gerekend, we kregen zelfs een stukje boterkoek erbij. Er werd ons verteld dat de fairtrade koffie in de gevangenis gebrand was en de boterkoek in de gevangenis gebakken .
De gevangenen worden o.a.  geleerd koffie te branden en koeken te bakken. Deze koffie wordt in speciaalzaken verkocht en het gebak gaat naar diverse bakkerijen. Door hieraan mee te werken worden gevangenen voorbereid op een leven buiten de gevangenis.
Wist u dat de koffie- trolley elke dag (behalve zondag) open is en iedereen hier een kop zuivere koffie of thee kan drinken. Ook worden er leuke geschenkverpakkingen met koffie en thee verkocht. Een aanrader!
Na deze heerlijke zuiver koffie lopen we weer terug naar ons startpunt.  Het was een heel bijzondere wandeling.