Dopen / kind opdragen

Dopen

Een kindje laten dopen is iets bijzonders in het geloof. Je laat je kind op deze manier opnemen in de geloofsgemeenschap en vraagt God bescherming voor hem of haar.
De doopplechtigheid vindt plaats in een kerkdienst op zondagmorgen.
De predikant zegent en doopt je kindje met het water uit het doopvont dat voor in onze kerk hangt.
Voorafgaand aan de doopdienst komen de predikant en een ouderling bij jullie langs om te praten over het dopen en de inhoud van de dienst. Een doopdienst is een warme en zeer persoonlijke dienst waar jullie inbreng zo goed mogelijk in wordt verwerkt. Overigens kennen wij ook de volwassenen doop. Ook dit wordt in een zeer persoonlijke dienst gedaan.

Opdragen

Je kind laten opdragen betekent dat je om een zegen vraagt aan God tijdens een kerkdienst voor het leven van je kind. Deze zegen is ook voor jullie als ouders bedoeld als steun in de rug bij de geloofsopvoeding. Je dochter of zoon krijgt de handen opgelegd door onze dominee en hij spreekt een zegen uit. De gemeente zal je kind welkom heten. Je kind wordt dan niet gedoopt, maar mag later zelf beslissen of hij/zij gedoopt wil worden.

Bij dopen of opdragen van jullie kindje wordt de inhoud van de dienst samen met jullie bepaald. Hierdoor krijgt de dienst een heel persoonlijk karakter.

Wil je meer weten over dopen of opdragen? Wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met onze predikant. email