8 September – Foto’s afscheidsdienst ds Cornelis Visser

Op 8 september 2024 heeft ds. Cornelis Visser afscheid genomen van onze gemeente en is hij officieel met pensioen (emeritaat).

Na een verassing voor Cornelis in de vorm van een prachtig muzikale opening van (veelal jonge) gemeenteleden begon de kerkdienst met het intrede lied “Masithi”. 

Aan het begin van de dienst werden de mensen die overleden zijn in ‘zijn’ gemeenten herdacht met het aansteken van een kaars door vertegenwoordigers van de die gemeenten/groep. Achtereenvolgens de Eltheto kerk in Amsterdam,  Terschelling, Zaandijk, Trefpuntgroep Zaandam en Westzaan. 

De Trefpuntgroep heeft in de dienst 2 liederen gezongen samen met Cornelis (met gitaar…uiteraard). De kinderkerk heef afscheid genomen me cadeautjes. 

Aan het einde van de dienst heeft ds. Bart Vijfvinkel de officiële losmaking tekst voorgelezen en daarmee werd het emeritaat van Cornelis een feit. 

Namens de gemeente en de kerkenraad heeft Nanda de Vries Cornelis toegesproken en is vervolgens ons afscheidscadeau aangeboden door Ria Knossen.

Met een bomvolle receptie is de middag afgesloten en is Westzaan officieel vacant. Een nieuwe predikant zal samen met PG Zaandijk (De Ontmoeting) beroepen worden.